Mc-utbildning

Utbildning för motorcykel, vi har helhetslösningen för dig!

Anmäl dig här

Som MC-förare får du njuta av både din egen frihet och den gemenskap som MC-åkningen ofta erbjuder. Av oss får du verktygen du behöver för att bli en trygg och säker motorcyklist.

Inför utbildningen
Innan du börjar övningsköra hemma eller på trafikskolan måste du ha körkortstillstånd. Detta ansöker du om på transportstyrelsen.se En optiker kan hjälpa dig med den synundersökning som krävs. Ta med ditt körkortstillstånd när du har fått det och visa upp det på trafikskolan innan du börjar övningsköra, visa även upp legitimation. Tänker du övningsköra privat? Då måste den du ska övningsköra med ansöka om handledartillstånd. Det ansöker du också om på transportstyrelsen.se

Utrustning
Du tar med egen utrustning, hjälm, handskar, stövlar, ryggskydd och övriga skyddskläder, för perfekt passform och funktion!

Hjälmen måste vara stängd/täckt! Får inte vara öppen! 

Utbildning
På Trafikövningsplatsen finns en undervisningsplan för behörighet A som är godkänd av Transportstyrelsen och som vi följer under din utbildning. Du erbjuds även en dokumenterad plan och kostnadsberäkning av din utbildning vid förfrågan. MC-säsongen sträcker sig vanligtvis från mars tills vintern kommer.

Teorilektioner och övningsprov
Du har möjlighet att lära dig grundteorin som ingår i alla behörigheter genom att närvara på våra teorilektioner, vanligtvis torsdagar kl. 16:00-17:30. Ditt teorimaterial som ingår i inskrivningsavgiften hittar du på elevcentralen.se i form av övningsfrågor. Frågorna uppdateras allt eftersom Trafikverkets prov förändras, vilket gör att du alltid har tillgång till färsk information hos oss. Inloggningsuppgifter får du vid inskrivningen.

Körning
Den praktiska utbildningen består av olika moment. Om du har kört mycket tidigare gör vi en kontroll av grundkunskaperna och utgår från det. Dina körlektioner bokar du i första hand på Elevcentralen där du loggar in med de uppgifter du fick av oss vid din inskrivning. Hela vår utbildning går ut på att öka riskmedvetandet och speciell vikt lägger vi på av- och påfarter på landsväg, avstånd till andra trafikanter och ett defensivt körsätt.

Anmäl dig här

Körningen börjar vid Tenngränden 4 Karlshamn.

Har du frågor angående Mc-utbildning kontakta Linus på: 0703-81 81 80 eller maila till: linus@halkbanan.com

Riskutbildning 1 & 2

För att få körkort för motorcykel ska du vara godkänd på de två obligatoriska riskutbildningarna. 

Riskutbildning 1 är teoretisk och handlar om alkohol, droger, trötthet och övriga riskbeteenden.

Riskutbildning 2 är både praktisk och teoretisk och handlar om särskilda riskmoment för motorcykelförare.